· 

varken schilderij veehouderij

 

Er worden op dit moment 30 miljoen varkens in Nederland per jaar geboren. Dit is bijna dubbel zo veel varkens per jaar als het totaal aantal aantal inwoners van Nederland. Maar waar zijn ze dan? En waarom weten we hier niks over? De bio-industrie houdt  cijfers en informatie hierover angstvallig geheim, want het is niet bepaald reclame.

Een varken is even intelligent als een hond, het ervaart veel emoties en is een sociaal dier. Stel je voor dat iemand jouw hond vast zou zetten in een metalen constructie zodat hij zich niet kon omdraaien, het continue liet bevruchten en bevallen en het in zijn eigen uitwerpselen liet staan. Stel je dan voor dat de puppy’s bij de geboorte zonder verdoving gecastreerd werden, hun hoektanden werden afgeknipt en hun staarten werden afgebrand. De eigenaar draagt hierbij oordoppen tegen het geschreeuw. Ze leven in vieze hokken waar ze ziek zijn, veel antibiotica en groeihormonen krijgen en elkaar van gekte bijten.

Door de export en slacht van c.a. 24 miljoen varkens per jaar genereren boeren een omzet van 3 miljard euro per jaar. Maar hier betaalt de hele wereld de prijs voor in de vorm van vervuiling door mest, resistente bacteriën, klimaatverandering, grootschalig verlies van natuur voor de productie van veevoer, emissies van ammoniak, zware metalen en medicijnen en helse leefomstandigheden voor het grootste aantal inwoners van Nederland.

 

Susan Steenhuis Art

Lauriertstraat 80

5643 AZ Eindhoven

susansteenhuis@gmail.com

kvk: 70414297

  • Geen verzendkosten
  • 30 dagen gratis retourneren
  • Uniek en authentiek

 

 

 

Veilig online betalen via uw eigen bank.


© 2019 Susan Steenhuis Art