· 

veehouderij schilderij

 

Dit is een holy cow...
Waarom? Omdat deze koe de wereld kan redden.
Vooral als jij hem niet meer op eet.

De veehouderij is de grootste boosdoener in het klimaatprobleem. Volgens het World Resources Institute zijn veehouders verantwoordelijk voor 80 procent van de ontbossing in het Amazonegebied. Twee derde van de landbouw bestaat uit productie van veevoer. De wereldwijde veehouderij is volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN verantwoordelijk voor meer uitstoot van broeikasgassen dan alle wereldwijde transport bij elkaar! En ongeveer een kwart van het wereldwijde watergebruik gaat naar de productie van dierlijke producten. Wanneer alle mensen veganistisch zouden worden, zou in 2050 de uitstoot van broeikasgassen voor 2/3 zijn verminder. 
Na de geboorte wordt een kalf direct bij de moeder weggehaald, het huilt dan vaak nog uren om zijn moeder. De eerste drie dagen krijgt het uit een emmer moedermelk te drinken, maar daarna krijgt het poedermelk. De moederkoe geeft haar melk aan de machine, zo’n  8000 liter per jaar. Om de productie op pijl te houden krijgt ze ieder jaar een kalf. In een natuurlijke leefomgeving kunnen koeien 10 jaar oud worden, in de industrie is dit maar 3 tot 4 jaar.
“Melk is goed voor elk” was een bekend gezegde. Het zou o.a. calcium bevatten wat goed zou zijn voor de botten. Wetenschappelijk onderzoek, o.a. van de Harvard School of Public Health, toont echter aan dat het drinken van melk juist botontkalking veroorzaakt. Wanneer iedereen veganistisch zou worden dan zouden in 2050 8 miljoen mensen per jaar minder sterven aan de gevolgen van hun dieet.

 

 

 

Susan Steenhuis Art

Lauriertstraat 80

5643 AZ Eindhoven

susansteenhuis@gmail.com

kvk: 70414297

  • Geen verzendkosten
  • 30 dagen gratis retourneren
  • Uniek en authentiek

 

 

 

Veilig online betalen via uw eigen bank.


© 2019 Susan Steenhuis Art