· 

schilderij olifant

 

De Afrikaanse olifant is het grootste landdier in de wereld. Hij kan tot 4,2 meter lang worden (schouderhoogte) en wordt tussen de 6000 en 12000 kilo zwaar. Olifanten worden ongeveer 70 jaar oud. De olifant wordt bedreigd door stroperij voor ivoor en door beperking in leefgebied. In Afrika leven er naar schatting nog 400.000 olifanten, in Azië nog eens 50.000. Iedere 15 minuten wordt nog steeds een olifant in Afrika gedood voor zijn ivoor.

Er is echter de laatste jaren iets bijzonders aan de hand. In Mozambique wordt tegenwoordig één op de drie olifantenvrouwtjes zonder slagtanden geboren, terwijl dit normaal slechts bij 2 tot 6 procent voor kwam. De olifanten zonder slagtanden worden minder vaak gedood en planten zich hierdoor sterker voort. Zo lijkt de evolutie de stropers toch een hak te zetten.

Ook is uit studies gebleken dat olifanten die in stropers-gebieden leven snachts actief worden. Hoewel ze oorspronkelijk overdag leven lijken ze daar nu mee te wachten tot na de zonsondergang. Hiermee vergroten ze ook hun overlevingskans, het zijn intelligente dieren en ze weten dat stropers snachts niet actief zijn.

 

 

 

Susan Steenhuis Art

Lauriertstraat 80

5643 AZ Eindhoven

susansteenhuis@gmail.com

kvk: 70414297

  • Geen verzendkosten
  • 30 dagen gratis retourneren
  • Uniek en authentiek

 

 

 

Veilig online betalen via uw eigen bank.


© 2019 Susan Steenhuis Art