· 

schilderij buffel

schilderij van een bizon met felle kleuren

 

De bizon is een dier van sterke, brute kracht. Van doordraven. Van met je kop ergens tegenaan blijven bonken tot je je zin krijgt. En dat doen de Bizon’s dan ook tijdens de paringstijd in hun onderlinge strijd om het vrouwtje. Het is een dier wat 2 tot 3,5 meter lang wordt, 1,90 meter hoog en 350 tot 1000 kilo kan wegen. En dat allemaal op een grassprietjes- dieet.
 
Het is een bekend gegeven dat de komst van de blanken in Amerika heeft geleid tot de massale uitroeiing van de Bizon. Het was de blanke man die de wereld afreisde op zoek naar geluk, met zijn pistool macht afdwong en hele gebieden en bevolkingen plunderde in ruil voor zijn welvaart, zijn geluk. Hij was zelf als een Bizon die doordraafde, alles moest wijken voor hem.
 
En zo creëerde de blanke man een wereld die gelijk was aan zijn innerlijke wereld; hunkerend, hiërarchisch en in disbalans. “Hoe kan ik deze patronen nou veranderen?” vroeg ik me zo vaak af. Het Nichiren Boeddhisme gaf me het inzicht dat het om de verandering in ons eigen hart gaat. Want het is daar, diep in ons eigen hart en met onze eigen keuzes, waar we de nieuwe oorzaken voor een vreedzame en harmonieuze wereld kunnen leggen.

 

 

 

Susan Steenhuis Art

Lauriertstraat 80

5643 AZ Eindhoven

susansteenhuis@gmail.com

kvk: 70414297

  • Geen verzendkosten
  • 30 dagen gratis retourneren
  • Uniek en authentiek

 

 

 

Veilig online betalen via uw eigen bank.


© 2019 Susan Steenhuis Art