· 

Argumenten tegen jagers

Jagen.... Hoe ga je om met mensen die jagen? Hier heb ik een aantal manieren waarop je kunt reageren op de meningen van jagers:

 

1)  Mensen zijn van nature jagers, dat is hoe de evolutie in elkaar zit.

Dat is niet waar. Wij hebben geen slagtanden, ons darmsysteem is er niet voor gemaakt om rauw vlees te verteren en dat is ook waarom we het helemaal gaar moeten koken voordat we het kunnen eten. Katachtigen zijn dit bijvoorbeeld wel. Wij zijn van nature fruit, noten en groente verzamelaars. Dit is waar ons gebit en darmsysteem vanuit de evolutie op afgestemd is. Helaas klopt het beeld van de dappere, jagende oermens niet.

 

2) Wij moeten jagen om de populatie in balans te houden.

Als we even heel realistisch kijken, van welk diersoort zijn er nou daadwerkelijk teveel op deze aardbol? Juist, de mens. Door onze enorme over-populatie komen eigenlijk alle andere inheemse dieren in gedrang. Wat is dan het echte probleem? En los je dat op door dieren af te schieten?

 

3) Ik jaag omdat ik het leuk vind.

Ik begrijp niet wat er leuk is aan moord, bloedbaden en doodsangst zaaien. Wat zegt dat over jou? Waarom heb je dat nodig? Zijn er misschien andere manieren waarop je je machtig en gezien kunt voelen? Ik vind het leuk om levende dieren te respecteren en me verbonden te voelen met ze. Dat zegt over mij dat ik een hart vol compassie en respect heb. Ik weet zeker dat jij dit ook in je hebt en dat je het jagen helemaal niet nodig hebt om je goed te voelen.

 

 


 

Susan Steenhuis Art

Lauriertstraat 80

5643 AZ Eindhoven

susansteenhuis@gmail.com

kvk: 70414297

  • Geen verzendkosten
  • 30 dagen gratis retourneren
  • Uniek en authentiek

 

 

 

Veilig online betalen via uw eigen bank.


© 2019 Susan Steenhuis Art