· 

een schilderij mooi houden...

 

 

 

Daar hangt ie dan… mooi en parmantig aan de muur.

 

Maar hoe kun je er voor zorgen dat je schilderij zo lang mogelijk goed blijft?

 

Ik zet het op een rijtje voor je:

 

 

 

  1. Hang het schilderij niet in direct zonlicht

 

Zorg ervoor dat de plek waarop je je schilderij ophangt beschermd is tegen zonlicht. Natuurlijk hoeft het niet in een donker stoffig hol te hangen, maar zorg ervoor dat er geen direct zonlicht op het schilderij komt, ook niet door een raam.

 

  1. Gezellige kaarsjes…

 

Hoe sfeervol, een schilderij boven de openhaard met wat kaarsjes eromheen! Helaas is dit voor het schilderij zelf niet zo goed. De rook zal op den duur een donker laagje op het schilderij vormen. Dit is er haast niet vanaf te krijgen.

 

  1. Let op met warmte en kou

 

Hang een schilderij ook niet boven een verwarming. Hoewel de meeste schilderijen een goed houten frame hebben, blijft het gevoelig voor temperatuurschommelingen. Het hout kan uitzetten en weer krimpen wat tot rimpels in het doek of een slap hangend doek kan leiden.

 

  1. Niet te nat..

 

Dit ligt natuurlijk wel voor de hand maar toch, het is niet handig om een schilderij in de badkamer of op een andere vochtige plek in het huis te hangen. Vocht trekt in het hout en in het doek wat tot schimmelvorming, verslapping en beschadigingen kan leiden.

 

 

 

Een slappe hap…

 

Als je schilderij door de jaren heen toch wat slap is gaan hangen dan kun je altijd gebruik maken van houtjes om het op te spannen. Deze houtjes worden doorgaans bij het doek geleverd, ze zitten vastgeniet aan de achterkant.

 

Plaats de houtjes voorzichtig in de gleufjes van het hoekframe, en geef een zachte tik met een hamer. Je rekt de hoek zo een paar millimeter op waardoor het doek weer strakgetrokken wordt. Ben hier wel echt heel voorzichtig mee, een tikkie teveel is onomkeerbaar..

 

 

Susan Steenhuis Art

Lauriertstraat 80

5643 AZ Eindhoven

susansteenhuis@gmail.com

kvk: 70414297

  • Geen verzendkosten
  • 30 dagen gratis retourneren
  • Uniek en authentiek

 

 

 

Veilig online betalen via uw eigen bank.


© 2019 Susan Steenhuis Art