try outs

Ken je dat?
Heb je een geweldig schilderij in je kop en dan moet het er in één keer uit.
BAM.
Meteen een doek van 1 bij 1,5 meter.
Hoezo schetsjes, opzetjes, dat gepruts is echt niet nodig.
Want ik weet wat ik wil! Ik ben een groot kunstenaar met een visioen, Mhwoehaha!
Niks creatieve blokkade, gewoon de verf laten vloeien...
En dan ziet het er toch net wat anders uit dan hoe je het in je hoofd gemaakt had.
Toch best wel heel anders.
Best wel mislukt.
En dan blijf je dus maanden doorploeteren om de mislukking nog tot een acceptabel einde te brengen tot je de wanhoop nabij bent. Ik ben echt al zo vaak mezelf op deze manier tegen gekomen! Dus sinds kort probeer ik het schildersbeest in me te beteugelen en dwing ik mezelf om eerst een paar schetsjes te maken. En tja, dank blijkt nadenken en uitproberen toch zo gek nog niet..